Questo sito utilizza cookie tecnici, analytics e di terze parti.
Proseguendo nella navigazione accetti l'utilizzo dei cookie.

Preferenze cookies

Nga Konsullata

Inserisci i parametri di ricerca
Reset
20 October 2020
Java e XX-të e Gjuhës Italiane Nëpër Botë (19-25 Tetor 2020)

JAVA E XX-TË E GJUHËS ITALIANE NËPËR BOTË (19-25 TETOR 2020)(Gjuha Italiane midis fjalës dhe imazhit: mbishkrime, ilustrime, stilizime) Nisin sot në Vlorë manifestimet e Javës së xx-të të Gjuhës Italiane nëpër Botë, takim i pervitshëm që kremton edicionin e saj të njëzetë. Edhe pse me vështirësitë e shkatuara nga emergjenca COVID-19, Konsullata e përgjithshme […]

Leggi di più
15 October 2020
Udhëzime shqiptare për përdorimin e detyrueshëm të maskës në ambiente të jashtme

Ju bëni me dije se është nxjerrë një udhëzim për përdorimin e detyrueshëm të barrierës mbrojtëse (maskave) në mjedis jashtë shtëpisë në Shqipëri. Klikoni këtu për tekstin origjinal në shqip Klikoni këtu për tekstin e përkthyer në italisht

Leggi di più
8 October 2020
Njoftim për rifillimin e aktivitetit zyrtar

NJOFTIM PËR PUBLIKUN Njoftojmë publikun se Konsullata e Përgjithshme e Italisë në Vlorë do të rinisë aktivitetin zyrtar ditën e premte 9 tetor.

Leggi di più
5 October 2020
Njoftim për pezullimin e përkohshëm të zyrave

  Njoftim për publikun Njoftojmë publikun se Konsullata e Përgjithshme e Italisë në Vlorë do të pezullojë përkohësisht – me qëllim parandalimi – pritjen me publikun, për kryerjen e higjenizimit të nevojshëm të ambjenteve. Për të kontaktuar me zyrat tona na shkruani në këtë adresë e-mail: consolato.valona@esteri.it dhe në rast urgjence na kontaktoni në numrin […]

Leggi di più
30 September 2020
Konkurs me temë “Italishtja midis fjalës dhe imazhit”

Me rastin e Javës XX të Gjuhës Italiane në botë (SLI) Ambasada e Italisë në Tiranë shpall Konkursin me temë “Italishtja midis fjalës dhe imazhit: mbishkrime, ilustrime, stilizime” drejtuar artistëve italianë e shqiptarë, pa kufizim në përdorimin e mjeteve shprehëse dhe me projekte të pabotuara më parë. Artistët e rinj dhe artistët deri në 40 […]

Leggi di più
24 August 2020
Udhëtime të shtetasve italianë e të huaj në Itali – Rregullorja në fuqi

Me Vendim të Kryetarit të Këshillit të Ministrave të datës 7 shtator 2020 (kliko këtu për tekstin dhe këtu për dokumentet bashkëlidhur), masat në fuqi për parandalimin e infeksionit në të gjithë territorin kombëtar të parashikuara nga Vendimi i Kryetarit të Këshillit të Ministrave i datës 7 gusht 2020 si edhe dispozitat e parashikuara nga […]

Leggi di più
24 August 2020
Udhëtimet nga dhe për në Shqipëri

Me nënshkrimin e Vendimit të Këshillit të Ministrave të datës 3 dhjetor 2020 janë shpallur masa urgjente për parandalimin e infeksionit në të gjithë territorin kombëtar. Udhëzimet e parashikuara do të jenë të vlefshme nga data 4 dhjetor 2020 deri në datën 15 janar 2021.Përsa u përket udhëtimeve nga dhe për në Shqipëri nuk janë […]

Leggi di più
24 August 2020
Udhëtimi për në dhe nga vendet e tjera

Vendimi i ri i Këshillit të Ministrave i datës 13 tetor vijon të identifikojë 6 lista Shtetesh, për të cilët parashikohen kufizime të ndryshme. A – San Marino dhe Città del Vaticano: asnjë kufizim. B – Austri, Bullgari, Qipro, Kroaci, Danimarkë (përfshirë ishujt Faroe dhe atë të Groenlandës), Estoni, Finlandë, Gjermani, Irlandë, Letoni, Lituani, Luksemburg, […]

Leggi di più
20 August 2020
Lëvizja e shtetasve italianë dhe të huaj për dhe nga Italia – Përditesime

Udhëtimet Shqipëri – Itali (dhe anasjelltas) lejohen vetëm për arsye të përcaktuara, si: arsye pune, shëndetësore apo studimi, urgjence absolute, kthim në banesë apo vendbanim. Nuk lejohen, pra, udhëtimet për turizëm. Lejohet gjithmonë kthimi, në Itali nga Shqipëria, i shtetasve italianë/BE/Shengen dhe i familjarëve të tyre, si edhe i shtetasve të pajisur me leje të […]

Leggi di più
24 July 2020
Dhënie e titullit “Qytetar Nderi i Gjirokastrës” arkitektit Fabrizio Torresi dhe Prof. Roberto Perna.

Pesëmbëdhjetë vite pas hyrjes së saj në listën e trashëgimive të UNESCO-s, Bashkia e Gjirokastrës deshi të kremtojë kontributin e rëndësishëm italian në procesin e nxjerrjes në pah të vlerave historike e kulturore të qytetit, duke u dhënë titullin “Qytetar Nderi” arkitektit Fabrizio Torresi dhe Prof. Roberto Perna. Këta dy specialistë italianë janë dalluar për […]

Leggi di più