Questo sito utilizza cookie tecnici, analytics e di terze parti.
Proseguendo nella navigazione accetti l'utilizzo dei cookie.

Preferenze cookies

Nga Konsullata

Inserisci i parametri di ricerca
Reset
17 July 2014
Workshop mbi Turizmin – edicioni i parë i Javës Italiane në Shqipëri

Më  7 maj, në Vlorë u mbajt Workshop-i mbi Sektorin  e Turizmit, pjesë e Edicionit të Parë të Javës Italiane në Shqipëri. Workshop-i pati si objektiv prezantimin e mundësive të shumta që ofron Shqipëria në sektorët: energjitik, të turizmit, të industrisë përpunuese dhe të bujqësisë tek sipërmarrjet italiane.Në këtë edicion morën pjesë rreth dyzetë sipërmarrje […]

Leggi di più
17 July 2014
Workshop muzikor dhe konkurs “Zëra të rinj për Italinë”

“Zëra të rinj për Italinë” është titulli i konkursit muzikor organizuar nga Konsullata e Përgjithshme e Italisë në Vlorë, rezervuar kantautorëve apo grupeve të kantautorëve të rinj shqiptarë  në gjuhën italiane.  Në këtë konkurs të dedikuar të rinjve shqiptarë të shkollave të mesme  apo universiteteve të moshave nga 16 deri në 25 vjeç morën pjesë […]

Leggi di più
17 July 2014
Takim me Prefekten e re të Vlorës

Konsulli i Përgjithshëm Stefano Bergesio zhvilloi një takim zyrtar me Prefekten e re të Vlorës Etjona Hoxha. Gjatë takimit u fol mbi marrëdhëniet e shkëlqyera mes dy vendeve duke treguar interes në rritjen e shkëmbimeve ekonomike, kulturore, institucionale dhe sociale.

Leggi di più
17 July 2014
Të përgatitemi për Europën

Në datat nga 23 ne 30 prill, në ambjentet e shkollës së mesme “Ali Demi”, Universitetit ”I.Qemali” të Vlorës dhe Universitetit “E.Çabej” të Gjirokastrës u zhvillua projekti italian i formimit europian nën kujdesin e Dr. Nicola Pedrazzi drejtuar të rinjve shqiptarë.Obiektivi ishte dhënia e informacionit bazë mbi Bashkimin Europian; historinë, politikat dhe institucionet e tij.

Leggi di più
17 July 2014
“Gjuha italiane nëpërmjet përallave” – projekt kushtuar nxënësve të klasave të para të Programit Illiria të Vlorës dhe të Gjirokastrës.

Konsullata e Përgjithshme e Italisë në Vlorë në bashkëpunim me Zyrën e Kooperimit Shkollor të Ambasadës Italiane në Tiranë dhe me Konsullatën e Nderit të Italisë në Gjirokastër, organizoi nga data 24 deri më 29 mars projektin “Gjuha italiane nëpërmjet përallave”, kushtuar nxënësve të klasave të para të Programit Illiria të Vlorës dhe të Gjirokastrës. […]

Leggi di più
23 April 2014
Çertifikim CELI – Sesion i Jashtëzakonshëm – 16 Qershor 2014

ÇERTIFIKIM CELI 1 – 2 – 3 – 4 – 5 SESION I JASHTËZAKONSHËM – 16 QERSHOR 2014   Regjistrimi për Celi 3 në këtë sesion të posaçëm i rezervohet: – studentit që ka kaluar provën me shkrim apo provën me gojë në dy sesionet e fundit (nëntor 2013 dhe mars 2014) dhe regjistrohet në […]

Leggi di più
17 February 2014
TESTIMI DHE PROVAT E PRANIMIT PER NË DEGËT E DIPLOMAVE TË NIVELIT TË PARË DHE TË NIVELIT TË DYTË ME CIKËL TË UNIFIKUAR DHE NUMËR TË PROGRAMUAR NË NIVEL KOMBËTAR

LAJMËRIMMinistria e Arsimit, Universitetit dhe Kërkimit të Republikës Italiane (MIUR) ka publikuar on line Dekretin Ministror (D.M. datë 5 shkurt 2014 n. 85 dhe anekset e tij) që parashikon, për vitin akademik 2014/2015, fillimin më herët të kalendarit, mënyrave dhe përmbajtjen e provimeve të pranimit në degët me numër të mbyllur në nivel kombëtar në […]

Leggi di più
17 February 2014
PARA-REGJISTRIMET E STUDENTËVE TË HUAJ NË UNIVERSITETET ITALIANE PËR VITIN AKADEMIK 2014-2015

UDHËZIME TË PËRGJITHSHME PËRPARAREGJISTRIMET NË UNIVERSITETET ITALIANE DHE INSTITUCIONET ITALIANEPËR FORMIMIN E LARTË ARTISTIK, MUZIKOR E KORAL (AFAM)TË STUDENTËVE SHQIPTARË  BANUES NË QARKUN KONSULLOR TË VLORËSVITI AKADEMIK 2014/2015FAZA I – PARAQITJA E KËRKESËS PËR PARA-REGJISTRIMINStudentët shqiptarë (apo gjithsesi të huaj) që NUK zotërojnë nënshtetësinë e një vendi të Bashkimit Europian dhe janë banues të përhershëm […]

Leggi di più
18 December 2013
Seminar “Gjirokastra fton investitorët italian”

 Në datën 12 dhjetor u zhvillua në Gjirokastër një seminar i organizuar nga Dhoma e Tregtisë Italiane në Shqipëri në bashkëpunim me këtë Konsullatë të Përgjithshme dhe me Konsullatën Honorare të Gjirokastrës me temën “Gjirokastra fton investitorët italian” në ambjentet e Universitetit “E.Çabej”. Në praninë e një publiku të gjerë dhe të zgjedhur u ndoq […]

Leggi di più
10 December 2013
Programi Italo-Shqiptar i Konvertimit të Borxhit për Zhvillim (IADSA) – Thirrja e Dytë për Propozime

Në datën 9 dhjetor 2013 u shpall Thirrja e dytë për Propozime. Thirrja është e publikuar në faqen e internetit të IADSA-s (http://www.iadsa.info) dhe në të kanë të drejtë të konkurojnë të gjitha institucionet publike shqiptare. Për zbatimin e projekteve janë të pranueshme edhe bashkëpunime në formë partnership-i me OJQ  shqiptare dhe italiane, me Rajonet […]

Leggi di più