Questo sito utilizza cookie tecnici, analytics e di terze parti.
Proseguendo nella navigazione accetti l'utilizzo dei cookie.

Preferenze cookies

Nga Konsullata

Inserisci i parametri di ricerca
Reset
28 March 2013
GJIROKASTER – 27 MARS 2013

Në universitetin “E.Cabej” të Gjirokastrës u prezantua Vëllimi Hadrianopolis II i cili ilustron rezultatet e misionit arkeologjik italo-shqiptar prej vitit 2005 deri në vitin 2010, në prani të Konsullit të Përgjithshëm të Italisë në Vlorë Stefano Bergesio, të Retorit të Universitetit “E.Cabej” Prof. Gëzim Sala, të Konsullit Honorar të Italisë në Gjirokastër Teodor Bilushi, si […]

Leggi di più
22 March 2013
Vizitë zyrtare e Konsullit të Përgjithshëm Stefano Bergesio në Lushnjë

Më 12 mars 2013 Konsulli i Përgjithshëm Stefano Bergesio kreu një vizitë zyrtare në qytetin e Lushnjës ku u takua me Kryetarin e Bashkisë Z. Fatos Tushe dhe N/Prefektin Z. Florian Dani.Me këtë rast, Konsulli i Përgjithshëm dhe Kryetari i Bashkisë prezantuan Ekspozitën fotografike “Portrete dhe peisazhe të Shqipërisë” nga arkivi fotografik i Shoqërisë Gjeografike […]

Leggi di più
21 March 2013
PARA-RREGJISTRIMET UNIVERSITARE PER STUDENTET SHQIPTAR PER VITIN AKADEMIK 2013-2014

Konsullata e Përgjithshme Italiane në Vlorë komunikon për studentët e interesuar se kanë nisur procedurat e para-rregjistrimeve pranë Universiteteve italiane për vitin akademik 2013-2014.Kërkesa për para-rregjistrim e shoqëruar nga dokumentet e nevojshme, do të paraqitet, pasi të merret takimi, në Konsullatën e Përgjithshme  personalisht nga studenti i interesuar nga data 21 mars deri në 21 […]

Leggi di più
21 March 2013
“GIOVANI SGUARDI SULL’ITALIA” – KONKURS PER VIDEO PER TE RINJTE SHQIPTARE – SKADENCA: 18 PRILL 2013

Konsullata e Përgjithshme e Italisë në Vlorë, në bashkëpunim me Belle Air sh.p.k., komunikon se për të rinjtë shqiptarë që kanë njohuri të gjuhës italiane është shpallur konkursi për videon më të mirë me metrazh të shkurtër me temë “si e shohin të rinjtë shqiptar Italinë e ditëve të sotme”.Këto video me metrazh të shkurtër […]

Leggi di più
11 March 2013
Spektakël teatral “Fjalët e Ritës”

Në datën 6 mars 2013 me rastin e Festës së Gruas Konsullata e Pëergjithshme e Italisë në Vlorë në bashkëpunim me Institutin Italian të Kulturës dhe Bashkinë e Vlorës prezantoi në Teatrin “Petro Marko” shfaqjen teatrale “Fjalët e Ritës” në homazh të shkencëtares së madhe Rita Levi Montalcini.Frymëzuar nga autobiografia dhe letrat që Rita i dërgonte […]

Leggi di più
8 March 2013
Vizitë zyrtare e Ambasadorit Massimo Gaiani në Berat

Me rastin e përurimit të filialit të Bankës Intesa Sanpaolo në Berat, Albasadori i Italisë në Tiranë Massimo Gaiani në datën 1 mars 2013 u takua me autoritetet më të larta të qytetit të Beratit, i shoqëruar nga Konsulli i Përgjithshëm Stefano Bergesio dhe nga Korrespondenti Konsullor i sapo emëruar për Beratin Prof. Vladimir Cela.Takimet […]

Leggi di più
13 February 2013
Programi i Konvertimit tè Borxhit – IADSA – Konferencë

Në datën 7 shkurt 2013 n Vlorë u zhvillua Konferenza e prezantimit të Shpalljes së parë të seleksionimit të projekt-propozimeve që mund të financohen në kuadër të iniciativës së konvertimit të borxhit e emërtuar “Italian Albanian Debt for Development SWAP Agreement (IADSA)”, organizuar nga Konsullata e Përgjithshme e Italisë në Vlorë në bashkëpunim me Njësinë […]

Leggi di più
11 January 2013
FTESË PËR PREZANTIM OFERTASH PËR SPONZORIZIMIN E AKTIVITETEVE KULTURORE TË PROGRAMUARA NGA KONSULLATA E PËRGJITHSHME E ITALISË NË VLORË NË VITIN 2013.

Bëjmë me dije se në tabelën e njoftimeve të kësaj Konsullate të Përgjithshme (në versionin e gjuhës italiane të kësaj faqeje-web) është publikuar Njoftimi që i përket ftesës për prezantimin e ofertave për sponsorizimin e aktiviteteve kulturore të programuara për vitin 2013.

Leggi di più
21 July 2011
RREGULLA TË REJA PËR LEGALIZIMIN E DOKUMENTEVE SHQIPTARE PËR TU PËRDORUR NË ITALI 

Sikurse dihet, në datën 26 maj 2011 mes Shqipërisë dhe Italisë ka hyrë në fuqi Konventa e Hagës mbi Apostilen, falë së cilës dokumentet shqiptare që nevojitet të përdoren në Itali nuk duhet të legalizohen më pranë Përfaqësive diplomatike – konsullore italiane në Shqipëri. Për t’i paraqitur pranë Autoriteteve italiane, dokumentet shqiptare duhet detyrimisht të […]

Leggi di più