Questo sito utilizza cookie tecnici, analytics e di terze parti.
Proseguendo nella navigazione accetti l'utilizzo dei cookie.

Preferenze cookies

Nga Konsullata

Inserisci i parametri di ricerca
Reset
17 October 2013
Konsulli i Përgjithshëm i Italisë në Vlorë Stefano Bergesio në Gjirokastër

Konsulli i Përgjithshëm Stefano Bergesio dhe Konsulli Honorar Teodor Bilushi takohen me Prefekten e sapoemëruar të Gjirokatstrës Zamira Rami në ditën e parë në krye të Prefekturës. Prefektja dhe Konsulli i Përgjithshëm, gjatë këtij takimi të pëzemërt, kanë folur për forcimin një bashkëpunimi gjithmonë e më të ngushtë mes Prefekturës së Gjirokastrës dhe Italisë me […]

Leggi di più
13 September 2013
Konsullata e Përgjithshme e Italisë në Vlorë: Rregjistrimet për CELI dhe kurset e gjuhës italiane të Institutit Italian të Kulturës

Rregjistrimet në kurset e gjuhës italiane të Institutit Italian të Kulturës do të zhvillohen në datat 16, 18 dhe 20 shtator nga ora 15.00 deri në orën 17.00 në selinë e Konsullatës së Përgjithshme të Italisë në Vlorë. Në po të njëjtat ditë mund të kryhen edhe rregjistrimet për marrjen e Çertifikatës CELI.Për t’u pranuar […]

Leggi di più
30 August 2013
KURSE TE GJUHES ITALIANE IIC TIRANE 2013/2014

Instituti Italian i Kulturës në Tiranë informon se rregjistrimet në kurset e gjuhës italiane të çdo niveli do të kryhen nga 2 deri më 13 shtator 2013.Për informacione të mëtejshme mund të konsultoni këtë Komunikatë Shtypi.

Leggi di più
28 August 2013
REGULL I RI PËR HYRJEN NË HAPËSIRËN SCHENGEN ME PASAPORTË BIOMETRIKE

Informojmë se duke filluar nga data 19 korrik 2013, me hyrjen në fuqi të Regullores së BE-së n.610/2013 që ndryshon Kodin e kufinjve Schengen (Reg. 562 562/2006), qytetarët e huaj që kërkojnë të qëndrojnë në territorin e Shteteve anëtare të BE-së, për një periudhë më të shkurtër se 90 ditë nga një periudhë prej 180 […]

Leggi di più
15 July 2013
SPEKTAKEL MODE DHE MUZIKE ITALIANE NE VLORE DHE GALA ITALIA 2013 NE PORTIN TURISTIK ORIKUM

Moda dhe muzika janë prej kohësh fushat e ekselencës italiane nëpër botë dhe, nisur prej këtij viti, Konsullata e Përgjithshme e Italisë në Vlorë do të organizojë një aktivitet madhështor mbi këto tema.Më 29 korrik, në Shëtitoren “Pavarësia” të Vlorës, do të organizohet një event publik me dy figura të shkëlqyera secili në fushën e […]

Leggi di più
7 June 2013
KREMTOHET FESTA E REPUBLIKËS ITALIANE

Konsulli I Përgjithshëm i Italisë në Vlorë, Dr. Stefano Bergesio, ka kremtuar Festën e Republikës Italiane në Vlorë pranë kompleksit turistik të Marinës së Orikumit, në pronësi të sipërmarrësit italian nga Toskana Alfo Giorgi.Mes të ftuarve të shumtë, kanë marrë pjesë edhe autoritetet politike dhe institucionale të qytetit të Vlorës dhe të rretheve të tjera […]

Leggi di più
21 May 2013
Offerta di 2 borse di studio del Collegio Europeo di Parma

Il Ministero degli Affari Esteri offre 2 borse di studio di 6 mesi ciascuna (per il periodo 1° gennaio – 30 giugno 2014) a cittadini albanesi, di età 35 anni al massimo, per frequentare i corsi del Diploma di Alti Studi Europei (DASE) presso il Collegio Europeo di Parma (www.europeancollege.it ) per l’anno accademico 2013-2014. […]

Leggi di più
13 May 2013
BURSA STUDIMI PËR V.A. 2013-2014 TË MINISTRISË SË JASHTME ITALIANE PËR QYTETARËT SHQIPTARË

Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës Italiane ofron per studentët shqiptarë 90 bursa studimi për vitin akademik 2013-2014. Këto bursa u jepen shtetasve shqiptarë që kanë njohuri të mira të gjuhës italiane si dhe moshë nga 18 deri në 35 vjeç (ky kufi moshe shkon deri në 45 vjeç për docentët e gjuhës italiane, […]

Leggi di più
19 April 2013
ÇERTIFIKIM CELI – SEKSION I JASHTËZAKONSHËM 17 QERSHOR

ÇERTIFIKIM CELI 1 – 2 – 3 – 4 – 5SEKSION I JASHTËZAKONSHËM 17 QERSHOR 2013Regjistrimi për Celi 3 në këtë seksion të posaçëm i rezervohet: – studentit që ka kaluar provën me shkrim apo provën me gojë në dy seksionet e fundit (nëntor 2012 dhe mars 2013) dhe regjistrohet në një kurs rekuperimi të […]

Leggi di più
15 April 2013
Vizitë zyrtare e Konsullit të Përgjithshëm Stefano Bergesio në Sarandë.

Në datë 12 prill 2013 Konsulli i Përgjithshëm Stefano Bergesio, me rastin e pjesëmarrjes në Konferencën “Saranda, rigjenerimi urban katalizator për Turizmin”, zhvilloi një vizitë protokolli Kryetrit të Bashkisë Stefan Çipa. Takimi, në të cilin mori pjesë edhe Konsulli Honorar i Gjirokastrës Teodor Bilushi, u zhvillua në një klimë kordialiteti dhe u fokusua në projekte […]

Leggi di più