Questo sito utilizza cookie tecnici, analytics e di terze parti.
Proseguendo nella navigazione accetti l'utilizzo dei cookie.

Preferenze cookies

Dita Europiane e Gjuhëve – Leksion formues nga Prof. Rivoltella

Me iniciativë të Këshillit Europian dhe e Komisionit Europian më 26 shtator të çdo viti duke nisur nga 2001 kremtohet Ditës Europiane të Gjuhëve.
Për këtë rast profesor Pier Cesare Rivoltella mbajti një leksion formues rreth “Multimodaliteti dhe multiliteracy: Për një didaktikë të gjuhëve”, dedikuar të gjithë docentëve shqiptarë që japin mësim gjuhën italiane. Takimi i zhvilluar në sallën multimediale të Konsullatës së Përgjithshme u ndoq me intres nga Docentë të gjuhës italiane L1 dhe L2 të qarkut Konsullor.
Rivoltella është diplomuar në Filozofi pranë Universitetit katolik Sacro Cuore në Milano dhe ka një kurrikulum të pasur shkencor e didaktik. Sot është profesor në lëndën e Didaktikës dhe Teknologjisë së mësimdhënies dhe të mësuarit pranë Universitetit katolik Sacro Cuore në Milano dhe është autor i mbi 20 librave rreth edukimit.